Acces mai larg la medicamentele bucăţi Global SIDA decese în jumătate

- Oct 27, 2017-

Joi 20 iulie 2017--Decese asociate cu SIDA la nivel mondial au fost înjumătăţit din 2005 ca mai multe persoane au fost capabili de a obţine medicamente de salvare a vieţii, spune într-un nou raport UNAIDS (un Program de ONU).


În 2016, 19,5 de milioane (53 %) de aproape 37 de milioane de oameni care trăiesc cu HIV (virusul care cauzeaza SIDA) au avut acces la tratament HIV. Decesele legate de SIDA a scăzut la 1,9 de milioane în 2005 la 1 milion în 2016.


Dacă tratamentul tendinţă continuă, scopul de a oferi medicamente pentru pacienţii cu HIV 30 de milioane până în 2020 se va realiza, Potrivit raportului.


"Ne-am întâlnit ţinta 2015 15 de milioane de oameni de pe tratament si suntem pe cale de a dubla acest număr la 30 de milioane şi îndeplini obiectivul în 2020,", a spus Michel Sidibe, director executiv al UNAIDS.


"Vom continua să scară până să ajungă la toată lumea în nevoie şi onoreze angajamentul nostru de a părăsi nici unul în spatele," Sidibe a declarat într-un comunicat de presă programul.


Progresul cel mai mare a fost în Africa de Est şi de Sud, care a fost cel mai greu lovit de HIV şi conturile pentru mai mult de jumătate din toate persoanele care trăiesc cu HIV din întreaga lume.


Din 2010, decesele legate de SIDA în această regiune au scăzut cu 42 la sută. Noi infecţii HIV au scăzut cu 29 la sută în acest domeniu, inclusiv un declin de 56 % în noi infecţii HIV printre copii.


În 2016, aproximativ 1,8 de milioane de oameni din întreaga lume a devenit recent infectat cu HIV, raportul UNAIDS a spus.


Raportul detaliază progresele înregistrate în atingerea 90-90-90 obiective, care au fost lansate în anul 2014 cu scopul care, până în 2020:90 la sută din persoanele care trăiesc cu HIV, ştiu statutul lor HIV, 90 la sută din persoane cu HIV diagnosticate au fost accesarea susţinut antiretrovirale terapie şi 90 la sută din oameni accesarea terapie antiretrovirală virally sunt suprimate.


Începând cu 2016, 70 la sută din persoanele cu HIV a ştiut statutul lor HIV. De oameni care ştiau statutul lor, 77 la sută au fost accesarea tratament. De persoane accesarea tratamentului, 82 la sută au fost virally suprimate, care protejează sănătatea lor şi ajută la prevenirea transmiterii HIV.


Aşa cum au căzut decese asociate cu SIDA, a existat o creştere semnificativă în speranţa de viaţă în zonele cele mai afectate de HIV/SIDA. În Africa de Est şi de Sud, speranţa de viaţă a crescut aproape 10 ani 2006-2016, Potrivit raportului.


"Comunităţile şi familii sunt înfloritoare ca SIDA este împins înapoi," Sidibe. ", Aducem epidemiei sub control, sunt îmbunătăţirea rezultatelor de sănătate şi naţiunile devin din ce în ce mai puternic."


Dar medicii fără frontiere - un grup care a lucrat pe prima linie a crizei de SIDA de zeci de ani--spune mai mult de lucru trebuie să fie făcut.


"În timp ce este o veste bună că atât de multe sunt acum tratament HIV, 1 milion de decese este încă prea multe," Sharonann Lynch, grupul pe HIV şi TB consilier, a declarat într-o declaraţie de agenţie. "Nu există încă o criză de SIDA şi grav este că în ceea ce priveşte asistenţa internaţională pentru HIV şi SIDA este acum retrase sub presupunerea greşită că bătălia a fost câştigat."


Singura regiune din lume în cazul în care noi infecţii HIV şi decese legate de SIDA a crescut a fost Asia de Europa de Est/Centrala. Decesele legate de SIDA de 38 la sută şi HIV noi infecţii a crescut de la aproximativ 120.000 în 2010 la 190.000 în 2016. Utilizatorii de droguri injecţie contabilizate de 42 la sută din aceste cazuri noi de infectare.


În Federaţia Rusă, recent raportate cazuri HIV de 75 la sută dintre 2010 şi 2016.


Accesul la tratament HIV în Europa de Est şi Asia Centrală mai mult decât s-a dublat între 2010 şi 2016, dar numai 28 % din persoanele cu HIV au acces la medicamente antiretrovirale, chiar dacă două din trei persoane cu HIV cunosc statutul lor HIV, se afirma în raport.Sursa: drugs.com