Inelul vaginal oferă o protecţie împotriva HIV, spune studiul

- Oct 14, 2017-

Luni 22 februarie 2016 – O Inserare inelul vaginal cu o lună importantă de un medicament de prevenire HIV continuă de presă a redus riscul de HIV la femei africane de cel puțin 27 %, un nou studiu a constatat.


Inel acţionează încet şi în mod continuu oferind o cantitate extrem de localizat şi controlate de dapivirine de medicamente antiretrovirale. Acest medicament are ca scop să oprească capacitatea de HIV - virusul care cauzează SIDA--să reproducă în interiorul unei celule sănătoase. Scopul: pentru a preveni infectia HIV, mai degrabă decât trata, au spus cercetatorii.


"Aceste rezultate vin dupa un numar de ani provocator în efortul de a găsi modalităţi de a îmbunătăţi controlul HIV,", a spus autorul studiului de plumb Dr. Jared Baeten, profesor în departamentele de sănătate la nivel mondial, medicina si epidemiologie la Universitatea Washington din Seattle. "Dar în timp ce dapivirine inelul vaginal nu este disponibil încă, sunt într-adevăr foarte optimist despre constatările noastre, deoarece acestea arată că acest tip de abordare de prevenire HIV poate fi destul de sigure şi eficiente."


Cu toate acestea, nu toată lumea a fost cât de încântat de rezultatele studiului.


"În comparaţie cu persoanele care iau o pastila de antiretroviral pentru a preveni infectia, printre care te-ai aştepta 97 la sută sau atât de protecţie, constatarea de 27 la sută este foarte slabă, desigur," a spus Dr. Jeffrey Laurence, senior consultant ştiinţific pentru programe pentru amfAR, o organizaţie de cercetare a HIV/SIDA.


"Dar acest lucru oferă unele de protecţie. Şi ar putea fi mai uşor pentru unii oameni să rămânem la acesta în comparaţie cu a lua o pastila. Deci într-un grup vulnerabil, acest lucru ar putea fi cu siguranţă mai bine decât nimic,", a adăugat el.


Studiul a fost publicat în numărul din februarie 22 de New England Journal of Medicine. Acesta a fost finanţat de US National Institutes of Health.


Este un grup non-profit numit parteneriatul internaţional pentru microbicide (IPM) din spatele dezvoltarea de inelul vaginal. Inelul a fost creat pentru a oferi fetelor şi femeilor un alt mod de a ajuta la prevenirea HIV, în plus faţă de prezervative și o pastila zilnic. În Africa sub-sahariană, femei intre 15 si 24 de ani sunt de două ori ca susceptibile de a fi infectat cu HIV comparativ cu tinerii, a declarat IPM.


Parteneriatul, a spus că un singur inel, o dată în loc, poate oferi despre o lună în valoare de protecţie HIV. Grupul este de lucru pe un inel care oferă protecţie timp de trei luni în curs de dezvoltare.


"Şi cel mai frumos lucru este că acest inel este situat chiar în vagin, care are mai multe avantaje practice. Pentru unul, inseamna droguri merge în cazul în care acesta trebuie să meargă, şi foarte puţin din ea este absorbită de periferice ţesutului sau în sânge, în cazul în care nu ar fi de ajutor, "bogdan a explicat.


"Şi serveşte ca o opţiune de prevenire suplimentare pentru acele femei care nu întotdeauna au control deplin asupra prevenirii, atunci când instrumentul disponibile principiul este prezervativul masculin,", a adăugat el. "Deoarece acest inel poate fi utilizat discret. Când femeia alege să-l folosească. Şi apoi ea poate doar o baltă pentru o lună."


Bogdan a spus, de asemenea, inelul "ignoră nevoia de aderarea de zi cu zi," o cerinţă critică pentru pacienţii care se angajeze într-un regim zilnic de antiretrovirale orală Truvada.


"O pastila de zi cu zi este o opţiune excelentă pentru cei care pot adera la ea. Dar nu orice femeie poate. Și o pastila zilnic este nu luate în mod regulat, sau nu la toate, acesta oferă nici un fel de protecţie,", a spus el.


Noul studiu s-a concentrat pe mai mult de 2.600 femei între 18 şi 45. Toate au trăit în Malawi, Africa de Sud, Uganda și Zimbabwe.


În cele din urmă, cercetatori au descoperit că femeile care au fost furnizate de un inel vaginal dapivirine văzut riscului de infectare cu HIV se încadrează uşor mai puţin decât o treime comparativ cu femeile care nu au fost oferite inelul. La femei mai în vârstă decât 21, în cazul în care utilizarea a fost "mai consistent", rata de infectare a fost tăiat de 56 %, studiul a spus.


Bogdan estimează că costul de inelul va fi aproximativ 5 dolari. Cu toate acestea, inelul în prezent rămâne "experimental", pentru că rămân întrebări, a spus el.


De exemplu, bogdan a spus nu este clar dacă inelul vaginal ar putea oferi o mai bună protecţie împotriva HIV teoretic dacă conţinea mai multe antiretrovirale la un moment dat.
Sursa: drugs.com