Tenofovir Exalidex sigură, bine tolerată în testarea precoce a HBV

- Nov 15, 2017-

21 octombrie 2017


Tenofovir exalidex, un promedicament nou al tenofovirului, a apărut în siguranță și bine tolerat la pacienții cu hepatită B, conform unei prezentări la Reuniunea pentru Ficat 2017.


Rezultatele finale din acest studiu au confirmat un mod clar inainte de a dezvolta TXL, astfel incat sa poata deveni o componenta cheie a viitorului, tratamente de succes combinate pentru infectia cu VHB, Tawesak Tanwandee, MD, profesor asociat de medicina si sef al diviziei de gastroenterologie din cadrul departamentului de medicină de la spitalul Siriraj, Universitatea Mahidol din Bangkok, Thailanda, a declarat pentru Healio.com/Hepatology. Acest lucru este important pentru pacienti si pentru cei care le trateaza, pentru ca avem nevoie de mai multe optiuni de tratament pentru aceasta boala raspandita si complicata.


Într-un studiu de fază 2a, Tanwandee și colegii au repartizat aleatoriu 10 pacienți cu hepatită B pentru a primi doze orale de tenofovir exalidex (Contravir Pharmaceuticals) de 5 mg, 10 mg, 25 mg, 50 mg sau 100 mg. Alți doi pacienți cu hepatită B au primit 300 mg de fumarat de tenofovir disoproxil.


Datele din primele doze unice de tenofovir exalidex au arătat că medicamentul a fost rapid absorbit și eliminat, după cum rezultă din studiul de fază 1 la voluntari sănătoși.


Intervalul de valori Tmax pe cohorte a fost de 2 la 2,81 pe oră și de la 1,01 la 2,09 pe oră pentru valorile t1 / 2. Expunerea sistemică, AUC0- (2,34-420,86 pe oră ng / ml) și Cmax (2,30-168,97), a exalidexului tenofovir au fost proporționale cu doza.


Potrivit cercetătorilor, expunerea sistemică a medicamentului parental și a metabolitului a fost scăzută, ceea ce era în concordanță cu o abordare orientată pe ficat. - de Talitha Bennett


Referinţă:


Tanwandee T, și colab. Poster 943. Prezentat la: Întâlnirea ficatului; 20-24 octombrie 2017; Washington DC


Dezvăluirea: rapoartele Tanwandee beneficiază de sprijin sau de cercetare de la Inovio, Gilead, SillaJen, Merck și Contravir.
Sursa: healio.com