Tratamentul HIV Preventiv arătat eficient la clinicile de sănătate

- Sep 30, 2017-

LUNI, 16 noiembrie 2015 - Medicamentele luate pentru a preveni infecția cu HIV la persoanele cu risc crescut par să funcționeze bine în utilizarea "vieții reale", arată un nou studiu.


În decursul unui an de profilaxie pre-expunere (PREP), doar două persoane din mai mult de 400 de persoane cu risc crescut au fost infectate cu HIV, virusul care provoacă SIDA. Și se pare că cei care au devenit infectați nu au luat medicamentul în mod corespunzător, a spus studiul.


Noul studiu a constatat ca rata infectiei cu HIV a fost de 20 de ori mai mica decat in mai multe studii anterioare cu HIV, informeaza informatiile de baza din studiul actual.


Bărbații homosexuali și bisexuali cu risc crescut de infecție cu HIV "ar trebui să fie sfătuiți cu privire la profilaxia pre-expunerii", a spus dr. Kenneth Mayer, directorul Centrului Medical Beth Israel Deaconess din Boston, care este familiarizat cu rezultatele studiului. Deja, a spus el, "înregistrările farmaciei sugerează că zeci de mii îl folosesc".


Dar tratamentul nu este fără probleme. Problema cea mai importanta este ca PrEP este costisitoare, costand aproximativ 1300 de dolari pe luna, a spus autorul studiului, dr. Albert Liu, director de cercetare clinica la Departamentul de Sanatate Publica din San Francisco. Cu toate acestea, tratamentul este acoperit de majoritatea companiilor de asigurări, iar programele de asistență medicală sunt disponibile, potrivit Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.


Tratamentul poate provoca, de asemenea, reacții adverse ușoare, cum ar fi stomac deranjat, pierderea poftei de mâncare și dureri de cap ușoare. Dar cele mai multe dintre acestea pleaca imediat dupa inceperea tratamentului, potrivit AIDS.gov.


Profilaxia înainte de expunere combină două medicamente - tenofovir și emtricitabină - într-o pilulă, comercializată sub numele de Truvada. Scopul tratamentului este de a preveni persoanele cu risc crescut de a deveni infectate cu HIV. Tratamentul a fost aprobat pentru utilizare în Statele Unite în 2012, informează fundația studiului.


Barbatii homosexuali si bisexuali reprezinta doua treimi din noile infectii cu HIV, a spus studiul.


Nou studiu este unic, deoarece ofera o perspectiva asupra modului in care tratamentul preventiv functioneaza in comunitate in general in loc de oameni recrutati pentru un studiu, a spus Liu.


Studiul a urmărit mai mult de 400 de bărbați homosexuali și bisexuali și femei transgender care au vizitat clinici cu boli cu transmitere sexuală în San Francisco și Miami și un centru comunitar de sănătate din Washington, DC Participanții s-au dus la clinici între 2012 și 2015.


Toți participanții au primit gratuit Truvada. Studiul a continuat timp de 48 de săptămâni.


Pe baza testelor de sânge din aproape 300 de participanți, studiul a constatat că 80% sau mai mult păreau că au folosit terapia în mod consecvent, pe baza nivelurilor de droguri din corpul lor.


Cei doi oameni care au contractat HIV în timpul studiului par să fi luat medicamentul de două sau mai multe ori pe săptămână în loc de zi cu zi, așa cum se recomandă.


Nivelul altor boli cu transmitere sexuală a rămas stabil în rândul participanților, a afirmat studiul. Cercetătorii au constatat, de asemenea, că persoanele care au luat tratamentul nu au crescut nivelul de sex anal fără prezervative. Procentul angajat în această practică sexuală a rămas constant la aproximativ 66%.


Persoanele cele mai susceptibile de a lua consecvent tratamentul au inclus persoanele cu o situație stabilă în ceea ce privește locuințele, iar cei care au fost implicați într-un sex mai riscant - definit ca având doi parteneri sexuali analfabeți fără condominiu în ultimele trei luni, a precizat studiul.


In ansamblu, rezultatele furnizeaza dovezi puternice pentru cresterea folosirii profilaxiei pre-expunerii in randul barbatilor homosexuali si bisexuali in aceste tipuri de clinici, a spus Liu. Am vazut niveluri mai ridicate de aderenta la cei care au comportamente cu risc mai mare, care este incurajatoare si de a creste probabilitatea de a costurilor si impactul de profilaxie inainte de expunere.


Cercetătorul pentru HIV, Julia Marcus, un coleg postdoctoral cu divizia de cercetare de la Kaiser Permanente din California de Nord, care este familiarizat cu studiul, a pus-o astfel: "Vedem că profilaxia pre-expunere funcționează foarte bine atunci când este luată".


Cu toate acestea, studiul nu indică provocările cu care se confruntă susținătorii sănătății, deoarece promovează utilizarea acestui tratament.


Cinci la sută dintre participanți au încetat să mai ia medicamente din cauza efectelor secundare, a spus Liu.


Apoi este chestiunea costului. În acest caz, cercetătorii studiului au ajutat participanții să găsească accesul la tratament continuu, deși s-ar putea confrunta cu coplași și cu deductibile mari, dacă au asigurare pentru ao acoperi, a spus el. Cele mai multe programe de asigurare, împreună cu Medicaid, acoperă profilaxia pre-expunere, a spus Liu.


Există, de asemenea, îngrijorare deoarece cercetătorii au descoperit că negrii erau mai puțin probabil decât alții să ia în mod consecvent medicamentele; doar 57% dintre aceștia au făcut-o.


Un al doilea studiu a constatat o utilizare mai dificilă a PrEP în rândul negrilor. Acest studiu a studiat peste 600 de tineri negri homosexuali sau bisexuali din Chicago și a constatat că pentru cei care nu au fost HIV pozitivi, doar 4% au utilizat profilaxia pre-expunere.


Anchetele au fost realizate în perioada 2013-2014. Optzeci de procente aveau venituri mai mici de 20.000 de dolari pe an. Doar jumătate din acest grup aveau asigurări de sănătate, a constatat studiul. Doar 40 la suta au fost constienti de faptul ca profilaxia de pre-expunere exista, a aratat sondajul.


Nu este clar ce se întâmplă, a spus Liu, deși este posibil ca negrii să aibă mai multă neîncredere în sistemul medical și mai puține cunoștințe despre opțiunile lor de sănătate.sursa: drugs.com