HIV de droguri Tenofovir în condiţii de siguranţă în timpul sarcinii, Studiul sugerează

- Sep 15, 2017-


JOI, 3 mai – Utilizarea de tenofovir anti-HIV de droguri în timpul sarcinii pare a fi sigur pentru sugarii, sugerează noi cercetări.


In combinatie cu alte medicamente anti-HIV, tenofovir (Viread) este prima linie de tratament pentru adulti cu HIV, virusul care cauzeaza SIDA. Aceste constatări să reasigura femeile însărcinate care iau tenofovir, au spus cercetatorii.


Studiul a fost realizat de către US National Institutes of Health, deoarece studiile anterioare au arătat că animalele de laborator expuse la tenofovir in pantece au fost mai mici la naştere decât cei care nu au fost expuşi la droguri.


Noul studiu a inclus 2.000 copii nascuti de mame HIV pozitive între 2003-2010 în Statele Unite ale Americii. Sugarii nascuti de mame care au luat tenofovir in timpul sarcinii o greutate mai mică la naştere şi nu au lungime mai scurtă decât cei născuți de femeile care nu au luat droguri.


La 1 an de vârstă, cu toate acestea, copiii nascuti de mame care au luat tenofovir in timpul sarcinii au fost puţin mai scurtă şi a avut puţin mai mică circumferinta cap (o medie de aproximativ 1 centimetru) decat copiii ale căror mame nu au luat droguri, anchetatorii au găsit.


Cercetatorii au spus în continuare studii ar trebui efectuate pentru a urmări copiii ca ei să crească şi de a dezvolta în scopul de a identifica orice posibilele efecte pe termen lung a lua tenofovir in timpul sarcinii.


Studiul a fost lansat online 26 aprilie, înainte de publicarea într-o problemă de imprimare viitoare a jurnalului de SIDA.


"Acest studiu produs liniştitor informaţii cu privire la utilizarea de tenofovir," primul autor Dr. George Siberry, Pediatric, Adolescent şi materne SIDA filiala SUA Institutul Naţional de copilului sănătate şi dezvoltare umană, a declarat într-o institute naţionale de sănătatea comunicat de presă.


"Deşi în continuare este necesară o cercetare... constatările noastre favorizează utilizarea tenofovir în timpul sarcinii pentru a asigura rezultate bune în mamă şi prevenirea transmiterii HIV la copil,", a adăugat Siberry.
Sursa: drugs.com