FDA aprobă prima Truvada generice pentru infecţia cu HIV şi profilaxia pre-expunere (PrEP)

- Oct 24, 2017-


8 iunie 2017 - US Food and Drug Administration a aprobat prima versiune generice de Truvada pentru tratamentul HIV-1, în combinaţie cu alţi agenţi de antiretrovirale si pentru profilaxia pre-expunere (PrEP) în combinaţie cu practici sigure sex preveni sexual dobândit infecţiei cu HIV la adulţi cu risc ridicat.


PrEP poate fi parte dintr-o strategie de prevenire HIV comprehensive care include practicile sexuale mai sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului coerente şi corecte, testarea HIV regulate şi consiliere de reducere a riscului. Ca parte a PrEP, neinfectaţi HIV a persoanelor aflate la risc ridicat de infectare cu HIV sexual dobândite ia medicamente antiretrovirale zilnic pentru a încerca să reducă şansele lor de a deveni infectate cu HIV în cazul în care acestea sunt expuse la virus.


Cele mai frecvente efecte adverse raportate de persoane infectate HIV-1, folosind emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat în studiile clinice includ diaree, greaţă, oboseală, dureri de cap, ameţeli, depresie, insomnie, vise anormale, şi erupţii cutanate. HIV-1 persoanele neinfectate luând Truvada pentru PrEP raportate Cefalee, dureri abdominale, şi scăderea de greutate.


Emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat trebuie să renunţa cu un ghid de medicamente pentru pacienţii, care oferă informaţii importante despre utilizarea de medicaţie şi riscurile. Emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumaratemust fi folosite ca regia de medic şi ar trebui să fie luate de gura numai. Dacă aveţi probleme cu rinichii, furnizorul de asistenţă medicală poate spune să luaţi emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat mai rar. Nu modificaţi doza sau încetaţi să luaţi emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat fără prima vorbesc cu furnizorul de asistenţă medicală. Staţi în cadrul unui furnizor de asistenţă medicală de îngrijire, atunci când se iau emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat. Emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat utilizate pentru PrEP trebuie prevăzute numai persoanelor confirmată să fie HIV-negativ utilizarea imediat înainte de iniţială şi periodic în timpul utilizării. Rezistente la medicamente HIV-1 variante au fost identificate cu utilizarea emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat pentru PrEP urma nedetectate acută HIV-1 infecţie. Iniţia emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat pentru menţionarea PrEP în cazul în care prezintă semne sau simptome de infecţie acută cu HIV sunt prezente cu excepţia cazului în stare negativă de infectare este confirmată. Femeile infectate cu HIV-1 ar trebui să fie instruiţi să nu alăpteze în timpul tratamentului cu fumarat de emtricitabine şi tenofovir disoproxil.


Mai multe informaţii despre emtricitabine şi tenofovir disoproxil fumarat pot fi găsite la eticheta de droguri. Căutare Drugs@FDA pentru etichetele de droguri FDA aprobat de droguri produse.


Medicamente generice, aprobat de FDA au aceeaşi calitate şi puterea ca droguri nume de brand. Generice de fabricaţie şi de ambalare site-uri trebuie să treacă aceleaşi standarde de calitate ca cele de droguri nume de brand.Sursa: drugs.com şi FDA