Medicii văd mai mulți pacienți cu HIV cu rezistență multiplă

- Oct 20, 2017-

JOI, 1 decembrie 2016 - Un număr semnificativ de persoane cu HIV suferă de tulpini ale virusului care provoacă SIDA, care sunt rezistente atât la medicamente mai vechi, cât și la cele mai noi, arată cercetătorii.


Cercetatorii au analizat 712 de pacienti cu HIV la nivel mondial a caror infectie nu a fost controlata de medicamente antiretrovirale. Ei au descoperit ca 16 la suta dintre pacientii a caror infectie a fost rezistenta la medicamente moderne au avut mutatii cu HIV legate de rezistenta la medicamente mai vechi numite analogi thymidine.


Printre pacientii cu HIV care au avut aceasta mutatie, 80 la suta au fost, de asemenea, rezistente la tenofovir, principalul drog in cele mai moderne tratamentul HIV si programe de prevenire, cercetatorii au raportat.


Constatarile au fost publicate in 30 noiembrie al revistei The Lancet Boli Infectioase.


Am fost foarte surprins sa vedem ca atat de multi oameni au fost rezistente la ambele droguri, deoarece noi nu cred ca acest lucru a fost posibil, studiul autorul principal Ravi Gupta, de la University College din Londra, a declarat intr-un comunicat de presa scoala.


"Mutațiile pentru rezistența analogică a timidinei au fost considerate anterior incompatibile cu mutațiile pentru rezistența la tenofovir, dar acum vedem că HIV poate fi rezistent la ambele simultan. Aceasta subliniază necesitatea de a verifica profilul genetic al virusului pacientului înainte de a prescrie tratamente de primă linie , deoarece s-au dezvoltat deja rezistență la alte tratamente pe care nu le-au menționat că le-au luat ", a spus Gupta.


Rezistența la medicamente apare în mod tipic atunci când pacienții nu reușesc să-și ia medicamentele conform indicațiilor medicului.


Pentru a preveni dezvoltarea acestor tulpini multirezistente, avem nevoie de sisteme ieftine si fiabile pentru a evalua persoanele inainte de tratament, a spus el.


Ceea ce este necesar, a spus Gupta, sunt kiturile de testare rezistente usor de utilizat pentru a ajuta la screening-ul pentru rezistenta la medicamente inainte de a da tratament. Acest lucru ar ajuta, de asemenea, medicii să "monitorizeze rezistența la HIV la nivel mondial mai eficient", a spus el.


Cu toate acestea, pana cand astfel de kituri sunt disponibile pe scara larga, am putea testa cantitatea de virus in sange inainte si dupa ce a dat tratament. Desi nu la fel de precisa ca testarea de rezistenta, acest lucru ne-ar putea ajuta sa detecteze episoadele de tratament mai devreme si sa treaca pacientii la a doua linie droguri ", a adăugat el.


Dacă un pacient HIV devine rezistent la medicamente de primă linie, li se administrează medicamente de linia a doua care provoacă mai multe efecte secundare. Dar mulți pacienți din mediul rural nu au acces la medicamente de linia a doua, încercând astfel să păstreze eficacitatea tratamentelor de primă linie este crucială, a explicat Gupta.sursa: drugs.com