Care sunt reacțiile adverse ale tenofovirului?

- Nov 25, 2017-

Care sunt reacțiile adverse ale tenofovirului?

 

7% dintre pacienții tratați cu tenofovir au avut, de asemenea creatină kinază crescută și nu au prezentat mioză. Tenofovirul are, de asemenea, o mai mică nefrotoxicitate și poate fi redus de la clearance-ul renal la defectele tubulare, care sunt rare. Mulți oameni au citit instrucțiunile anterioare privind nefrotoxicitatea tenofovirului, cum ar fi diabetul, pierderea de calciu și fosfor a bolii osoase și așa mai departe, dar care au apărut la pacienții cu SIDA.

 

Nefrotoxicitatea la pacienții cu hepatită cronică B sau ciroză este foarte ușoară, studii clinice de până la 5 ani, fără leziuni renale semnificative; străine enumerate mai mult de cinci ani, nu există nici un raport în această privință.

 

Funcția rinichi convențională este afectată de leziuni glomerulare. Toxicitatea adefovirului și a tenofovirului este o afectare a tubulilor. Deteriorarea tubulilor face ca unele substanțe utile să fie filtrate din glomerul, care ar fi trebuit să fie absorbite în tubule, dar să nu fie absorbite, dar să fie excretate din urină. Aceasta este diferită de examinările renale de rutină: creatinina serică nu crește neapărat; acidul uric seric nu crește, ci scade; fosforul ar trebui, de asemenea, redus, dar nu neapărat influențat de alimente și metabolism; poate cel mai probabil să reflecte toxicitatea tubulară renală Metoda este de a colecta 24 ore de urină pentru a verifica reducerea β2 a microglobulinelor.