Tenofovir disoproxil

- Aug 10, 2018-

Tenofovir disoproxil, denumirea comercială Warrad (sau altul), este un medicament utilizat pentru tratamentul hepatitei cronice B și pentru prevenirea și tratarea infecției HIV / SIDA. Acest medicament este un inhibitor al revers transcriptazei care inhibă replicarea HIV. Tenofovir disoproxil poate fi utilizat pentru a preveni infecția cu HIV la populațiile cu risc crescut. Dar medicamentele nu pot vindeca HIV / SIDA sau hepatita B.

Medicamentul este sub formă de tablete sau pulberi și, de obicei, este administrat împreună cu alte medicamente antivirale o dată pe zi pe cale orală. Reacțiile adverse frecvente includ greață, erupție cutanată, diaree, dureri de cap, dureri de cap, depresie și slăbiciune. În cazurile severe, poate produce acidoză lactică și hepatomegalie. Nu sa constatat nici un efect al medicamentului asupra sarcinii în experimentele pe animale.

Tenofovir a fost brevetat în 1996 și a fost aprobat pentru utilizare în Statele Unite în 2001. Medicamentul este una din lista Organizației Mondiale a Sănătății cu standardele esențiale de droguri și este unul dintre cele mai eficiente și mai sigure medicamente antivirale din sistemul medical actual. În Statele Unite, începând din 2015, medicamentul încă nu are nume generice și costă mai mult de 200 de dolari pe lună. În țările în curs de dezvoltare, costul lunar al medicamentelor se situează între 3,30 și 29,13 USD.