Luați măsurile de precauție ale tenofovirului

- Dec 06, 2017-

Luați măsurile de precauție ale tenofovirului

În ultimii ani, medicamentele orale împotriva virusului hepatitei B, folosim mai mult entecavir și tenofovir. Acesta este un tip de medicamente nucleozidice de primă linie care nu rezistă la medicamente.

Eficacitatea entecavirului a fost semnificativ mai mare decât medicamentele de linia a doua, cu puține reacții adverse, dar aproximativ 10% din efectele sindromului sanguin sarac, de 3,4 isterie / ml, care se umflă în jos. Atât timp cât Interzicerea alcoolului, tratamentul inițial rareori rezistent, dar rezistent la lamivudină sau telbivudină rezistență încrucișată. În plus, afectează fertilitatea, teratogenul fetal nu poate fi exclus.

Eficacitatea tenofovirului este mai mare decât cea a entecavirului pentru tratamentul hepatitei B timp de 8 ani. Până în prezent nu a fost raportat un raport definitiv de rezistență la medicament la domiciliu și în străinătate. Alcoolismul, chimioterapia sau hormonul corticosuprarenalian afectează în mod semnificativ eficacitatea lor, dar, de asemenea, nici o rezistență. Anticorpii virali și antigeni E ușor mai scurți, titrul antigenului de suprafață ușor mai scăzut, rapoartele străine privind fibroza hepatică și ciroza ușoară au o rată ridicată de inversare, pot reduce semnificativ incidența cancerului hepatic. În plus, acest medicament nu afectează fertilitatea și alăptarea. Tenofovir a avut puțin mai multe reacții adverse decât entecavir, cu transaminaze pe termen lung, erupții cutanate, frecvența scaunelor și alte disconforturi, iar câteva au fost întrerupte din cauza intoleranței.

Mulți oameni sunt preocupați de nefrotoxicitatea tenofovirului, de fapt, doar un număr mic de hepatită cronică B are o leziune tubulară ușoară, manifestată ca microglobulină de urină de 24 de ore, care crește de la 3 până la 6 luni după ce pansamentul poate fi restabilit normal. Dacă aveți rezistență la lamivudină, poate fi utilizată numai pe termen lung numai tenofovir. Mici pacienți cu Sanyang "cu ciroză ușoară, dacă verișorii au tumori maligne, în special cancer de ficat, pentru a reduce la minimum incidența cancerului hepatic, este recomandat cel mai bine utilizarea tenofovirului.

Cum să luați tenofovir în siguranță pentru pacienții cu probleme minore la nivelul rinichilor?

În primul rând, nu treceți direct la tenofovir, pentru a evita continuarea nefrotoxicității cu adefovir, trebuie să utilizați mai întâi entecavir (o dată ce pacienții rezistenți la lamivudină trebuie să fie 2 comprimate) 3 luni, verificați urina de 24 ore β2 Microglobulină normală cantitativă înainte de a putea înlocui Norfloxina.

În al doilea rând, acești pacienți pot avea o rată scăzută de filtrare glomerulară, dacă doza convențională de 1 pe zi, concentrații plasmatice ridicate vor avea nefrotoxicitate. Calculul cantitativ în timp real al creatininei serice a clearance-ului creatininei serice poate fi echivalent cu rata de filtrare glomerulară, reducerea dozei zilnice.

Formula de calcul: (140 de ani) x greutate corporală kg / 0,818x creatinină serică

Clearance-ul creatininei serice ≥ 90%: 1 comprimat zilnic.

60-90%: 36 de ore 1, prima zi de la ora 8 dimineața, a doua zi la ora 20, a treia zi a refuzat să accepte, deci repetați.

≤ 60% ≥ 30%: o jumătate de zi.

Pentru a asigura o creatinină serică cantitativă precisă, verificați primele 2 zile pentru a reduce carnea și activitatea fizică.

În al treilea rând, cantitativ de urină regulată de urină de 24 de ore β2 microglobulină, de obicei, la fiecare 3 luni, dacă este necesar, verificați o dată pe lună. În cazul în care creșterea cantitativă, care urmează a fi trecută la entecavir timp de 3-6 luni, urina retestă β2 microglobulină cantitativă, revenită la tenofovir după revenirea la normal.